Partners

Stichting Compoworld - vabo-1Stichting Compoworld - gemeente-lelystad-logoStichting Compoworld - Ten CateStichting Compoworld - omfl-1Stichting Compoworld - gemeentelogo-PNG-01_Almere_.pngStichting Compoworld - NLR_Logo_500px.pngStichting Compoworld - fokker-1Stichting Compoworld - ico-1Stichting Compoworld - DTCStichting Compoworld - windesheimflevoland-1
 • Stichting Compoworld - film.jpg

  CompoWorld 2014-2016

  Korte impressie van de projecten 2014 t/m 2016 Lees meer »

 • Stichting Compoworld - c6b1213a40bf88e51950dcb943eeaa6f-778x427.jpeg

  Deskundige: 'CompoWorld doet het heel goed'

  De Flevolandse stichting CompoWorld doet het echt heel goed! Dat zei innovatie-deskundige Frans Nauta tijdens het jaarcongres van de stichting. In CompoWorld werken bedrijven, ... Lees meer »

  De Flevolandse stichting CompoWorld doet het echt heel goed! Dat zei innovatie-deskundige Frans Nauta tijdens het jaarcongres van de stichting. In CompoWorld werken bedrijven, opleidingen en overheden samen om de composieten-industrie in Flevoland te ontwikkelen.

  Composiet wordt gebruikt in onder meer de luchtvaart en scheepvaart. In de afgelopen jaren zijn er in Flevoland 200 banen gerealiseerd. Ook de komende vier jaar wil de stichting opnieuw 200 arbeidsplaatsen creëren.  

  Voorzitter Abbink vindt het belangrijk om de komende jaren te onderzoeken hoe productiekosten omlaag gebracht kunnen worden. Ook wil hij vanuit Flevoland gaan samenwerken met bedrijven in Overijssel, Noord- en Zuid-Holland, en Noord-Brabant.

   

  " target="_self">Klik hier voor het interview

 • Stichting Compoworld - Wat heeft Silicon Valley met CompoWorld.png

  "Wat heeft Silicon Valley met CompoWorld?"

  Kom naar het 5e jaarcongres op 23 november te Emmeloord en hoor het van onze gastspreker en meesterinnovator Frans Nauta Binnenkort meer nieuws over het programma! Lees meer »

  Kom naar het 5e jaarcongres op 23 november te Emmeloord en hoor het  van onze gastspreker en meesterinnovator Frans Nauta

   

  Binnenkort meer nieuws over het programma!

 • Stichting Compoworld - IMG_5618.JPG

  Dyntes is het 'geheim van Marknesse'

  Marknesse - Het 'geheim van Marknesse' is onthuld. Vrijdag werd Dyntes, het High Tech Park in het Voorsterbos bij Marknesse, officieel geopend en begint het tweede leven voor het ... Lees meer »

  Marknesse - Het 'geheim van Marknesse' is onthuld. Vrijdag werd Dyntes, het High Tech Park in het Voorsterbos bij Marknesse, officieel geopend en begint het tweede leven voor het voormalige Geomatics Business Park.

  'Er staat een gebouw waarvan niemand weet wat er wordt gedaan en wat er gebeurd,' zegt 'bewoner' Jasper Klarenbeek van Dyntes. Een paar jaar geleden was het Geomatics Business Park een enigszins verouderd bedrijfsverzamelgebouw. Nu bruist het er van de ondernemers op onder meer IT-gebied, robotica en composiettechnologie. Er worden hoogwaardige technologieën ontwikkeld en is het een broeinest van ideeën.

   

  Lees hier het hele artikel

 • Stichting Compoworld - Ondertekening Correlian en CompoWorld.jpg

  Corellian vestigt zich binnenkort bij CompoWorld

  Technische ontwikkelingen hebben tijd nodig, maar de laatste maanden ging het toch ineens snel voor Corellian: Het bedrijf kreeg een EFRO subsidie toegekend waarmee het zijn ... Lees meer »

  Alle puzzelstukken op zijn plaats

  Technische ontwikkelingen hebben tijd nodig, maar de laatste maanden ging het toch ineens snel voor Corellian: Het bedrijf kreeg een EFRO subsidie toegekend waarmee het zijn ‘product responsibility’ gestalte gaat geven: Corellian wil namelijk, in lijn met de ‘circulaire economie’ gedachte, de van hoogwaardig carbon fiber gemaakte Aeroplate’s aan het einde van hun levenscyclus terugnemen, deze afbreken tot grondstoffen en van die grondstoffen weer nieuwe producten maken. Ontwikkeling Maatschappij Flevoland toonde belangstelling om in Corellian en zijn uitvinding te investeren, en tekende daartoe een intentieverklaring. Gemeente Noordoostpolder stak een helpende hand toe waarmee Corellian de verhuizing van Eindhoven naar Marknesse kan bekostigen.

  Al deze puzzelstukken samen maakten dat Mark Tullemans van Corellian en Jasper Klarenbeek van Compoworld op 14 oktober 2016 een intentie-overeenkomst konden ondertekenen: Corellian vestigt zich binnenkort tegenover het NLR complex in het Dyntes High Tech Park gebouw.

  “Blij en helemaal klaar voor de toekomst!” antwoord Mark Tullemans desgevraagd. “Met grote dank aan Bouke Veldman, Program Manager van Compoworld! Want zonder zijn tomeloze inzet hadden we hier nu niet gestaan denk ik.”

  Bij de ondertekening waren ook burgemeester Aucke van der Werff en gedeputeerde voor Economische Zaken Jan-Nico Appelman aanwezig.

   

  Lees hier het hele artikel

   

 • Stichting Compoworld - CompoWorld continues.jpg

  UITNODIGING

  CompoWorld gaat verder! We zijn nu bezig met de afronding van het Masterplan 2012-2016 en parallel wordt er gewerkt aan een vervolg. De provincie Flevoland en de gemeente ... Lees meer »

  CompoWorld gaat verder! We zijn nu bezig met de afronding van het Masterplan 2012-2016 en parallel wordt er gewerkt aan een vervolg. De provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder willen met CompoWorld als een publiek private samenwerking met bedrijfsleven en kennisinstituten verder. Markt gestuurde innovatie, dat is en blijft de basis van CompoWorld.  Er zijn al diverse gesprekken met bedrijven geweest, maar ook de bedrijven die we niet gesproken hebben en ideeën hebben en/of bedrijven die geïnteresseerd zijn in onze incubator faciliteiten willen we graag ontmoeten. Omdat we graag een zo goed en breed mogelijk beeld willen krijgen van uw vraag en behoefte.

  Daarom nodigen wij u van harte uit op dinsdag 28 juni bij CompoWorld in het auditorium Voorsterweg 28 - 8316 PT Marknesse.

  Lees hier meer...

   

 • Stichting Compoworld - Nieuwe afbeelding (1).jpg

  VKCN wordt CompositesNL: de branchevereniging voor de Nederlandse composieten industrie

  Op donderdag 21 april hebben de leden van de VKCN (Vereniging Kunststoffen Composieten Nederland) overtuigend ingestemd met de nieuwe identiteit van de vereniging met een nieuwe ... Lees meer »

  Op donderdag 21 april hebben de leden van de VKCN (Vereniging Kunststoffen Composieten Nederland) overtuigend ingestemd met de nieuwe identiteit van de vereniging met een nieuwe missie, visie, naam en een nieuw logo. Met één gezamenlijk druk op de knop was de lancering van CompositesNL een feit.


  Voortbouwend op de lange historie van het VKCN, is CompositesNL als vereniging klaar voor de toekomst om de belangen van de volledige keten van de Nederlandse composieten industrie te kunnen behartigen. Zowel van thermo hardende als thermoplastische composieten, op nationaal en internationaal niveau én zowel voor MKB als voor multinationals. “Met deze industrie brede branchevereniging met een focus op de economische topsector HTSM (High Tech Systemen en Materialen) is er een belangrijke mijlpaal geslagen voor de hele Nederlandse composieten industrie”, zegt Martine van der Ent, Voorzitster van CompositesNL.


  “Nederland heeft een groot potentieel op het gebied van composieten, voegt Jasper Klarenbeek, Manager bij CompositesNL, toe.  “De ontwikkelingen van technologie en toepassingen van composietmaterialen veranderen snel en resulteert in sterke groeikansen. De nieuwe branchevereniging heeft als doel de hele composietenindustrie in Nederland te vertegenwoordigen en duurzaam te versterken.” Dit kan de vereniging bereiken door kennis delen en het verbinden van bedrijven, onderwijs, kennisinstellingen en overheden. De thema’s van CompositesNL zijn o.a. regelgeving, onderwijs en arbeidsmarkt, kwaliteit en internationalisering en worden gefaciliteerd binnen zogenaamde Werkgroepen. Hiermee kan de industrie haar visitekaartje afgeven en de internationale positie verstevigen. Met de nieuwe koers heeft de vereniging nieuwe leden kunnen verwelkomen waaronder Damen Naval, Royal Ten Cate, Autonational en Airborne.  


  CompositesNL
  CompositesNL behartigd de belangen van bedrijven uit de gehele keten van composieten, als materiaal en als technologie van thermohardende en thermoplastische vezel versterkte kunststoffen. Composieten hebben groeikansen met toepassingen in diverse sectoren en markten en de vereniging heeft de ambitie om deze groeikansen optimaal toe te passen voor haar leden. Hierbij zijn onder andere innovatie, onderzoek, onderwijs en arbeidsmarkt, kwaliteit, milieu, informatie en voorlichting verbindende thema’s. Zo is de vereniging aangesloten bij de Europese vereniging EuCia en is er een goede samenwerking met buurlanden Duitsland en België. Meer informatie over het VKCN en CompositesNL kunt u vinden op www.compositesNL.nl

 • Stichting Compoworld - foto flevopenningen.jpg

  VABO Composites uit Emmeloord, winnaar van de Innovatie Flevopenningen 2016

  Op vrijdag 8 april was het dan zo ver: de uitreiking van de Flevopenningen. De uitreiking van de Innovatie Flevopenning 2016 heeft de heer Hans de Graaf, directeur MKB ING ... Lees meer »

  Op vrijdag 8 april was het dan zo ver: de uitreiking van de Flevopenningen.

  De uitreiking van de Innovatie Flevopenning 2016 heeft de heer Hans de Graaf, directeur MKB ING Nederland en directielid van ING Zakelijk Nederland op zich genomen. Hij was vooral onder de indruk van de duidelijke visie, missie en strategie van VABO, gericht op innovatie in alle onderdelen van het bedrijfsproces. Uit alle genomineerden in de innovatie categorie is VABO Composites als winnaar van de Innovatie Flevopenning 2016 aangewezen, waar het team van VABO heel trots op.

  VABO is gekozen vanwege de nieuwe ontwikkelingen in composiet waaronder de laadschep (hiermee heeft VABO afgelopen jaar de JEC Award in Parijs mee heeft gewonnen) en de gecertificeerde composiet scheepsdeuren en -luiken die op dit moment al op verschillende nieuwe schepen toegepast worden. Beide mooie voorbeelden van innovatieve ontwikkelingen

  Daarbij werkt VABO goed samen met kennisinstellingen en ketenpartners. Door een recente grote opdracht kan het bedrijf de stap maken naar seriematige, deels gerobotiseerde productie en daarmee slaat het definitief de weg naar een stevig groeiend bedrijf in.

  In aanwezigheid van o.a. minister Melanie Schultz van Haegen en commissaris van de Koning Leen Verbeek werden de ondernemersprijzen uitgereikt. De presentatie van het Flevopenningen Gala was bij Lucille Werner in vertrouwde handen.

 • Stichting Compoworld - Logo Vabo

  Genomineerd voor de INNOVATIE FLEVOPENNING

  Geweldig nieuws! VABO Composites is samen met twee andere bedrijven genomineerd voor de Innovatie Flevopenning 2016. Voor de Innovatie Flevopenning zijn deze keer 25 bedrijven ... Lees meer »

  Geweldig nieuws! VABO Composites is samen met twee andere bedrijven genomineerd voor de Innovatie Flevopenning 2016.
  Voor de Innovatie Flevopenning zijn deze keer 25 bedrijven aangemeld/aanbevolen. De vakjury heeft hieruit een selectie gemaakt van zes bedrijven die door de gehele vakjury bezocht zijn.
  Wij zijn genomineerd vanwege onze nieuwe ontwikkelingen in composiet waaronder de laadschep waar we afgelopen jaar de JEC Award in Parijs mee hebben gewonnen. Ook composiet scheepsdeuren en -luiken die op dit moment al op verschillende nieuwe schepen toegepast worden zijn een mooi voorbeelden van innovatieve ontwikkelingen.

  De winnaar wordt bekendgemaakt op 8 april a.s. tijdens het Flevopenningen Ondernemersgala 2016, dat plaatsvindt bij Het Werkbedrijf Lelystad | Concern voor Werk in Lelystad, Vaartweg 67.

  Meer informatie vindt u ook op http://flevopenningen.nl

 • Stichting Compoworld - Jec parijs.jpg

  Grote groep Nederlandse composietondernemers bezochten bedrijven in Noord Frankrijk en de JEC Europe 2016 Parijs

  10 maart 2016 - De Kamer van Koophandel, Enterprise Europe Network, VKCN, Netherlands Aerospace Group en CompoWorld organiseerden ook dit jaar een businesstrip naar de ... Lees meer »

  10 maart 2016 - De Kamer van Koophandel, Enterprise Europe Network, VKCN, Netherlands Aerospace Group en CompoWorld organiseerden ook dit jaar een businesstrip naar de belangrijkste composietenbeurs van Europa; de JEC Europe Parijs. De belangstelling was groot.
  Een volle bus met 42 ondernemers uit het hele land vertrok op dinsdag 9 maart in alle vroegte zuidwaarts voor een 2 daags programma.


  IndustriLAB Picardië
  De eerste dag werd een bezoek gebracht aan het IndustrieLAB in de omgeving van Amiens. Een volledig nieuw opgezet incubator van ruim 3000m2, financieel mogelijk gemaakt door de regionale Franse overheid van Picardië en direct gelegen tegenover de STELIA Aerospace fabriek. De rondleiding beperkte zich enigszins door de afwezigheid van bedrijven die op de JEC aanwezig waren. Een mooie indruk werd verkregen door o.a. de studenten die hier de mogelijkheid hebben zowel hun praktisch als en theoretisch lessen te volgen. Op het gebied van multi-materialen is in het  laboratorium een fibre placement robot met een 6kW laser te zien die zowel voor thermoplast en thermoset applicaties beschikbaar is.
   

  JEC Award winner 2016
  Dag 2 stond in het teken van het bezoek aan de JEC Parijs waar een ieder zijn afspraken kon nakomen en de beurs zelf kon bezoeken. De bedrijven hadden vooraf een bedrijfsprofiel gemaakt met daarin wat ze bieden en welke vraag ze hebben. In samenwerking met Enterprise Europe Network partners uit Noord Frankrijk, Beieren, Oostenrijk en Catalonië zijn op basis van de aangegeven interesses vele afspraken gepland en internationale contacten gelegd waarbij diverse gesprekken al hebben geleid tot een voortgaand contact. Tijdens de beurs lieten de deelnemers zich inspireren door nieuwe trends die duidelijk waarneembaar waren op deze JEC editie. De automotive industrie was dit jaar nog meer aanwezig naast de Aerospace industrie die zich al jaren achtereen hier presenteert. Ook de Thermoplasten, bio –en gerecyclede composietmaterialen waren op vele stands zichtbaar aanwezig. De grote machinebouwers lieten met hun spuittechnologie meer applicaties zien om bij (half)fabricaten het proces te voorzien van een vezelversterking. Dit jaar was geen Holland paviljoen, maar de Nederlandse composieten industrie was met onder andere Ten Cate, NLR, Fokker, Autonational, Lantor en DTC goed vertegenwoordigd. Om alle ruim 1200 exposanten te zien is één dag te kort. Toen na zessen de beurs sloot, verzamelden iedereen zich weer bij de bus voor de terugreis. De rijtijdenwet maakt de reistijd langer wat de maximale tijd gaf om te netwerken. Tevens was er onderweg de gelegenheid om bedrijfspresentaties te geven.
  Het was een geslaagde businesstrip met een enthousiaste en gezellige groep ondernemers die tot veel interessante nieuwe contacten heeft geleid en waar de nodige kaartjes uitgewisseld zijn.
            
   

 

CompoWorld JAARCONGRES:

Composites Smart Solutions

25 + 26 november 2015

Direct aanmelden Lees verder

[x] Bericht sluiten