Partners

Stichting Compoworld - omfl-1Stichting Compoworld - gemeentelogo-PNG-01_Almere_.pngStichting Compoworld - NLR_Logo_500px.pngStichting Compoworld - fokker-1Stichting Compoworld - ico-1Stichting Compoworld - DTCStichting Compoworld - windesheimflevoland-1Stichting Compoworld - vabo-1Stichting Compoworld - gemeente-lelystad-logoStichting Compoworld - Ten Cate
 • Stichting Compoworld - jec 2017.png

  Tour de Composite JEC Paris 2017

  CompoWorld nodigt u samen met de Kamer van Koophandel, Netherlands Aerospace Group, Enterprise Europe Network en CompositesNL uit voor de Tour de Composite JEC Paris 2017. Een ... Lees meer »

  CompoWorld nodigt u samen met de Kamer van Koophandel, Netherlands Aerospace Group, Enterprise Europe Network en CompositesNL uit voor de Tour de Composite JEC Paris 2017. Een volledig tweedaags georganiseerde busreis met een bus vol ondernemers.

  Het vertrek is op maandagmorgen 13 maart en terugkomst dinsdagavond 14 maart. De Tour de Composite is een volledig verzorgd programma met oa. een bezoek aan het Composietenlab van de Universiteit Gent, matchmaking en natuurlijk - op dag 2 – het beursbezoek naar de JEC Composites in Parijs! De Tour de Composite kost u slechts €160,- en dit is inclusief heen –en terugreis met touringbus, diner, hotelovernachting met ontbijt een VIP-ticket aan de beurs.

  Aanmelden kan tot 15 februari. 

  Met de samenwerkende partners en Holland High Tech zijn we een netwerklunch voor alle aanwezige Nederlandse bedrijven op de JEC aan het voorbereiden op dinsdag 14 maart.

  We houden u op de hoogte! Alle informatie leest u in deze bijlage.

 • Stichting Compoworld - windesheim.jpg

  Windesheim onderzoekt hergebruik composiet

  Thermoharde composieten, uitstekend materiaal om onverslijtbare windmolenbladen of plezierjachten van te maken. Maar wat als zo’n boot aan vervanging toe is? Decennialang is ... Lees meer »

  Thermoharde composieten, uitstekend materiaal om onverslijtbare windmolenbladen of plezierjachten van te maken. Maar wat als zo’n boot aan vervanging toe is? Decennialang is tevergeefs geprobeerd het materiaal te recyclen. Met de CompoWorld innovatievoucher gooit Hogeschool Windesheim het samen met een aantal betrokken bedrijven over een andere boeg: ze snijden het materiaal in repen en gebruiken dit in andere toepassingen, zoals oeverbeschoeiingen… lees meer…

 • Stichting Compoworld - tiny house.png

  TINY HOUSING & COMPOSIETEN MINI SYMPOSIUM

  TINY HOUSING & COMPOSIETEN MINI SYMPOSIUM Een symposiumover Tiny Housing, en composiet als bouwmateriaal. maandag 16 januari, 2017 13:30 – 17:30 uur Programma: 13:30 ... Lees meer »

  TINY HOUSING & COMPOSIETEN
  MINI SYMPOSIUM

  Een symposiumover Tiny Housing, en composiet als bouwmateriaal.

  maandag 16 januari, 2017 13:30 – 17:30 uur

  Programma:
  13:30 – 14:00 uur ontvangst
  14:00 – 17:00 uur diverse presentaties
  17:00 – 17:30 uur netwerkborrel

  Aanmelden kan tot uiterlijk 11 januari 2017 via:symp.tenc@hotmail.com
  Onder vermelding van naam, bedrijf en functie.

  Het aantal deelnemers is beperkt!


  Download hier de uitnodiging

 • Stichting Compoworld - film.jpg

  CompoWorld 2014-2016

  Korte impressie van de projecten 2014 t/m 2016 Lees meer »

 • Stichting Compoworld - c6b1213a40bf88e51950dcb943eeaa6f-778x427.jpeg

  Deskundige: 'CompoWorld doet het heel goed'

  De Flevolandse stichting CompoWorld doet het echt heel goed! Dat zei innovatie-deskundige Frans Nauta tijdens het jaarcongres van de stichting. In CompoWorld werken bedrijven, ... Lees meer »

  De Flevolandse stichting CompoWorld doet het echt heel goed! Dat zei innovatie-deskundige Frans Nauta tijdens het jaarcongres van de stichting. In CompoWorld werken bedrijven, opleidingen en overheden samen om de composieten-industrie in Flevoland te ontwikkelen.

  Composiet wordt gebruikt in onder meer de luchtvaart en scheepvaart. In de afgelopen jaren zijn er in Flevoland 200 banen gerealiseerd. Ook de komende vier jaar wil de stichting opnieuw 200 arbeidsplaatsen creëren.  

  Voorzitter Abbink vindt het belangrijk om de komende jaren te onderzoeken hoe productiekosten omlaag gebracht kunnen worden. Ook wil hij vanuit Flevoland gaan samenwerken met bedrijven in Overijssel, Noord- en Zuid-Holland, en Noord-Brabant.

   

  " target="_self">Klik hier voor het interview

 • Stichting Compoworld - Wat heeft Silicon Valley met CompoWorld.png

  "Wat heeft Silicon Valley met CompoWorld?"

  Kom naar het 5e jaarcongres op 23 november te Emmeloord en hoor het van onze gastspreker en meesterinnovator Frans Nauta Binnenkort meer nieuws over het programma! Lees meer »

  Kom naar het 5e jaarcongres op 23 november te Emmeloord en hoor het  van onze gastspreker en meesterinnovator Frans Nauta

   

  Binnenkort meer nieuws over het programma!

 • Stichting Compoworld - IMG_5618.JPG

  Dyntes is het 'geheim van Marknesse'

  Marknesse - Het 'geheim van Marknesse' is onthuld. Vrijdag werd Dyntes, het High Tech Park in het Voorsterbos bij Marknesse, officieel geopend en begint het tweede leven voor het ... Lees meer »

  Marknesse - Het 'geheim van Marknesse' is onthuld. Vrijdag werd Dyntes, het High Tech Park in het Voorsterbos bij Marknesse, officieel geopend en begint het tweede leven voor het voormalige Geomatics Business Park.

  'Er staat een gebouw waarvan niemand weet wat er wordt gedaan en wat er gebeurd,' zegt 'bewoner' Jasper Klarenbeek van Dyntes. Een paar jaar geleden was het Geomatics Business Park een enigszins verouderd bedrijfsverzamelgebouw. Nu bruist het er van de ondernemers op onder meer IT-gebied, robotica en composiettechnologie. Er worden hoogwaardige technologieën ontwikkeld en is het een broeinest van ideeën.

   

  Lees hier het hele artikel

 • Stichting Compoworld - Ondertekening Correlian en CompoWorld.jpg

  Corellian vestigt zich binnenkort bij CompoWorld

  Technische ontwikkelingen hebben tijd nodig, maar de laatste maanden ging het toch ineens snel voor Corellian: Het bedrijf kreeg een EFRO subsidie toegekend waarmee het zijn ... Lees meer »

  Alle puzzelstukken op zijn plaats

  Technische ontwikkelingen hebben tijd nodig, maar de laatste maanden ging het toch ineens snel voor Corellian: Het bedrijf kreeg een EFRO subsidie toegekend waarmee het zijn ‘product responsibility’ gestalte gaat geven: Corellian wil namelijk, in lijn met de ‘circulaire economie’ gedachte, de van hoogwaardig carbon fiber gemaakte Aeroplate’s aan het einde van hun levenscyclus terugnemen, deze afbreken tot grondstoffen en van die grondstoffen weer nieuwe producten maken. Ontwikkeling Maatschappij Flevoland toonde belangstelling om in Corellian en zijn uitvinding te investeren, en tekende daartoe een intentieverklaring. Gemeente Noordoostpolder stak een helpende hand toe waarmee Corellian de verhuizing van Eindhoven naar Marknesse kan bekostigen.

  Al deze puzzelstukken samen maakten dat Mark Tullemans van Corellian en Jasper Klarenbeek van Compoworld op 14 oktober 2016 een intentie-overeenkomst konden ondertekenen: Corellian vestigt zich binnenkort tegenover het NLR complex in het Dyntes High Tech Park gebouw.

  “Blij en helemaal klaar voor de toekomst!” antwoord Mark Tullemans desgevraagd. “Met grote dank aan Bouke Veldman, Program Manager van Compoworld! Want zonder zijn tomeloze inzet hadden we hier nu niet gestaan denk ik.”

  Bij de ondertekening waren ook burgemeester Aucke van der Werff en gedeputeerde voor Economische Zaken Jan-Nico Appelman aanwezig.

   

  Lees hier het hele artikel

   

 • Stichting Compoworld - CompoWorld continues.jpg

  UITNODIGING

  CompoWorld gaat verder! We zijn nu bezig met de afronding van het Masterplan 2012-2016 en parallel wordt er gewerkt aan een vervolg. De provincie Flevoland en de gemeente ... Lees meer »

  CompoWorld gaat verder! We zijn nu bezig met de afronding van het Masterplan 2012-2016 en parallel wordt er gewerkt aan een vervolg. De provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder willen met CompoWorld als een publiek private samenwerking met bedrijfsleven en kennisinstituten verder. Markt gestuurde innovatie, dat is en blijft de basis van CompoWorld.  Er zijn al diverse gesprekken met bedrijven geweest, maar ook de bedrijven die we niet gesproken hebben en ideeën hebben en/of bedrijven die geïnteresseerd zijn in onze incubator faciliteiten willen we graag ontmoeten. Omdat we graag een zo goed en breed mogelijk beeld willen krijgen van uw vraag en behoefte.

  Daarom nodigen wij u van harte uit op dinsdag 28 juni bij CompoWorld in het auditorium Voorsterweg 28 - 8316 PT Marknesse.

  Lees hier meer...

   

 • Stichting Compoworld - Nieuwe afbeelding (1).jpg

  VKCN wordt CompositesNL: de branchevereniging voor de Nederlandse composieten industrie

  Op donderdag 21 april hebben de leden van de VKCN (Vereniging Kunststoffen Composieten Nederland) overtuigend ingestemd met de nieuwe identiteit van de vereniging met een nieuwe ... Lees meer »

  Op donderdag 21 april hebben de leden van de VKCN (Vereniging Kunststoffen Composieten Nederland) overtuigend ingestemd met de nieuwe identiteit van de vereniging met een nieuwe missie, visie, naam en een nieuw logo. Met één gezamenlijk druk op de knop was de lancering van CompositesNL een feit.


  Voortbouwend op de lange historie van het VKCN, is CompositesNL als vereniging klaar voor de toekomst om de belangen van de volledige keten van de Nederlandse composieten industrie te kunnen behartigen. Zowel van thermo hardende als thermoplastische composieten, op nationaal en internationaal niveau én zowel voor MKB als voor multinationals. “Met deze industrie brede branchevereniging met een focus op de economische topsector HTSM (High Tech Systemen en Materialen) is er een belangrijke mijlpaal geslagen voor de hele Nederlandse composieten industrie”, zegt Martine van der Ent, Voorzitster van CompositesNL.


  “Nederland heeft een groot potentieel op het gebied van composieten, voegt Jasper Klarenbeek, Manager bij CompositesNL, toe.  “De ontwikkelingen van technologie en toepassingen van composietmaterialen veranderen snel en resulteert in sterke groeikansen. De nieuwe branchevereniging heeft als doel de hele composietenindustrie in Nederland te vertegenwoordigen en duurzaam te versterken.” Dit kan de vereniging bereiken door kennis delen en het verbinden van bedrijven, onderwijs, kennisinstellingen en overheden. De thema’s van CompositesNL zijn o.a. regelgeving, onderwijs en arbeidsmarkt, kwaliteit en internationalisering en worden gefaciliteerd binnen zogenaamde Werkgroepen. Hiermee kan de industrie haar visitekaartje afgeven en de internationale positie verstevigen. Met de nieuwe koers heeft de vereniging nieuwe leden kunnen verwelkomen waaronder Damen Naval, Royal Ten Cate, Autonational en Airborne.  


  CompositesNL
  CompositesNL behartigd de belangen van bedrijven uit de gehele keten van composieten, als materiaal en als technologie van thermohardende en thermoplastische vezel versterkte kunststoffen. Composieten hebben groeikansen met toepassingen in diverse sectoren en markten en de vereniging heeft de ambitie om deze groeikansen optimaal toe te passen voor haar leden. Hierbij zijn onder andere innovatie, onderzoek, onderwijs en arbeidsmarkt, kwaliteit, milieu, informatie en voorlichting verbindende thema’s. Zo is de vereniging aangesloten bij de Europese vereniging EuCia en is er een goede samenwerking met buurlanden Duitsland en België. Meer informatie over het VKCN en CompositesNL kunt u vinden op www.compositesNL.nl

 

CompoWorld JAARCONGRES:

Composites Smart Solutions

25 + 26 november 2015

Direct aanmelden Lees verder

[x] Bericht sluiten