Partners

Stichting Compoworld - omfl-1Stichting Compoworld - gemeentelogo-PNG-01_Almere_.pngStichting Compoworld - NLR_Logo_500px.pngStichting Compoworld - fokker-1Stichting Compoworld - ico-1Stichting Compoworld - DTCStichting Compoworld - windesheimflevoland-1Stichting Compoworld - vabo-1Stichting Compoworld - gemeente-lelystad-logoStichting Compoworld - Ten Cate
 • Stichting Compoworld - 3M.jpg

  Terugblik op de themabijeenkomst Adhesive Bonding verbindt bedrijven

  De stichting CompoWorld heeft, in samenwerking met het gerenommeerde fabrikant 3M, op 18 februari de themabijeenkomst Adhesive Bonding georganiseerd in het Geomatics Business Park ... Lees meer »

  De stichting CompoWorld heeft, in samenwerking met het gerenommeerde fabrikant 3M, op 18 februari de themabijeenkomst Adhesive Bonding georganiseerd in het Geomatics Business Park te Marknesse. Dat het onderwerp veel interesse heeft, blijkt uit de opkomst van ruim vijftig ondernemers en studenten uit heel Nederland en België. CompoWorld heeft ten doel om bedrijven te verbinden door kennis te delen.


  Lijmverbindingen zijn niet weg te denken in de composieten industrie. Het zijn immers een combinatie van verschillende materialen die een constructie optimaal maken. Het niet mechanisch verbinden, lijmen, vraagt veel kennis van materialen en chemie. 3M heeft een zeer breed palet aan producten en kennis. Kennis die zij graag wil inzetten ten behoeve van juiste industriële toepassingen. In 2015 hebben zij CompoWorld benaderd om over dit onderwerp de technologische kennis lees hier verder of bekijk de presentaties.

 • Stichting Compoworld - jec-march-2016.jpg

  Le Tour de Composite 2016

  Evenals voorgaande jaren organiseren we ook dit jaar een reis naar de JEC Composiet beurs in Parijs. Op de heenreis zullen we een paar composietbedrijven in het noorden van ... Lees meer »

  Evenals voorgaande jaren organiseren we ook dit jaar een reis naar de JEC Composiet beurs in Parijs. Op de heenreis zullen we een paar composietbedrijven in het noorden van Frankrijk bezoeken. We doen dat samen met Kamer van Koophandel, Enterprise Europe Network, de VKCN en de NAG. Ontdek de krácht van Composiet tijdens ‘Le Tour de Composite 2016’, naar de composietenbeurs ‘de JEC Composites Paris’ .U ziet met eigen ogen de nieuwste ontwikkelingen op composietgebied en laat u vooral inspireren. Dit alles vindt plaats op 8 en 9 maart 2016 in de inspirerende omgeving van Europa’s grootste vakbeurs rond composiet-materialen, de ‘JEC Composites Paris’.
   
  Wat kunt u verwachten van deze reis?
  Tijdens deze reis en het beursbezoek wordt u geïnformeerd over innovaties, de nieuwste trends en het werken met composiet. In de bus, tijdens het bedrijfsbezoek in Noord Frankrijk en op de beursvloer ontmoet u andere ondernemers en kennispartners. Ook zal er door Enterprise Europe Network een Meet and Match worden georganiseerd.
  Geheel verzorgde reis. De heen-en terugreis, VIP-ticket voor het bezoek aan de beurs en de hotelovernachting, inclusief ontbijt en diner worden volledig door ons verzorgd.

  Meet and Match
  Tijdens de bedrijfsbezoeken in Noord Frankrijk zullen wij met onze  Enterprise Europe Network- partner in Picardie een matchmaking organiseren. Bent geïnteresseerd in internationale contacten en/of heeft u behoefte
  aan nieuwe technologische kennis dan is dit initiatief iets voor u.
     
  Voor wie?
  Deze reis is interessant voor zowel composietbedrijven als voor bedrijven die overwegen of toepassing van composiet interessant is voor hun producten; Snelle update op het gebied van materialen en productietechnieken. Inspiratie voor constructieve toepassingen, voor u specifiek of in het algemeen. Kennismaking met een netwerk van aan composiet gerelateerde bedrijven. Voorbeeldcases met probleemstellingen waar u zelf misschien ook tegen aan loopt.
  Kennis en ervaring uitwisselen met collega ondernemers tijdens de ‘tour’.
   
  Aanmelden
  U kunt u tot uiterlijk 25 februari a.s. aanmelden via deze aanmeldlink.

  Eigen bijdrage:
  Deze reis (inclusief overnachting en diner en beursticket) wordt georganiseerd tegen een aantrekkelijk tarief van € 165,00.
  Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Dries Stoel van de KvK; dries.stoel@kvk.nl , M:06-22498874.

  Programma in het kort

  Dinsdag 8 Maart
  06:30 uur    Vertrek bus uit Zwolle richting grens Breda.
                     Andere opstappunten worden afhankelijk van de
                     deelnemers nog vastgesteld.
                     Gedurende de reis actief programma met presentaties van deelnemers
  14:00 uur    Aankomst in Amiens, lunch.
                     Bezoek aan IndustriLAB Picardie met onder andere
                     Stelia Aerospace, matchmaking
  17.30 uur    Vertrek naar hotel in Beauvais
  19.00 uur    Diner in hotel

  Woensdag 9 Maart
  07:30 uur     Vertrek bus van hotel naar beurs.
  09:00 uur     Bezoek aan JEC Composites Paris
  18:00 uur     Vertrek naar Nederland.

  Meer informatie over de vakbeurs: JEC Composites Paris 2016 zie: www.jeccomposites.com

 • Stichting Compoworld - mini symposium.png

  Mini symposium

  Mini symposium over de toekomst van composieten in de bouw op 19 januari bij Windesheim Flevoland. Lees meer »

  COMPOSIETEN IN DE BOUW
  MINI SYMPOSIUM


  Almere: 19/01/2016
  Tijd: 13:00 - 16:30 uur
  Locatie: Windesheim Flevoland
  Hospitaaldreef 5, ruimte AL1.54


  12:30 - 13:00 uur ontvangst
  13:00 - 15:00 uur diverse presentaties
  15:00 - 16:30 uur netwerkborrel

  Download hier de flyer

  Aanmelden via symposium.composieten@windesheimflevoland.nl onder vermelding van naam, bedrijf en functie.


  Het aantal deelnemers is beperkt!

 • Stichting Compoworld - WCCSlogo.png

  Conferentie World Class Composites Solutions

  Kom 11 februari 2016 naar de WCCS-conferentie en ontdek wat het werken met en verwerken van composieten voor uw onderneming kan betekenen. WCCS biedt u inspiratie en aan de hand ... Lees meer »

  Kansen voor innovatie en new business met composieten


  Composieten bieden kansen voor productinnovatie en nieuwe markten. Het is ook voor uw bedrijf interessant om hierover na te denken. Diverse bedrijven hebben zich al verdiept in de mogelijkheden op het gebied van ontwikkeling van lichtgewicht composietmaterialen en optimalisatie van slimme productieprocessen. Kansen die kunnen leiden tot groei van bijvoorbeeld uw marktaandeel, omzet, werkgelegenheid, het uitbreiden van bestaande businesslijnen, het aanboren nieuwe markten.

  Kom 11 februari 2016 naar de WCCS-conferentie en ontdek wat het werken met en verwerken van composieten voor uw onderneming kan betekenen. WCCS biedt u inspiratie en aan de hand van concrete cases en voorbeelden willen we inzichtelijk maken op welke wijze de kennis kan worden gedeeld.
  In vervolg op deze conferentie worden rond verschillende thema’s vervolgactiviteiten gestart, waaraan u kunt gaan deelnemen in de rol die u het beste past. Gedacht kan worden aan programma’s rond kennisdeling met onderwijs en opleidingsinstituten, maar ook samenwerkingsverbanden om gezamenlijk nieuwe productgroepen en markten te ontwikkelen.

  Donderdag 11 februari 2016 13.00-17.00 uur, Hotel Van der Valk, Emmen

  Meld u nu aan via de website www.wccs-nn.nl


  World Class Composites Solutions
  De ambitie van het WCCS-programma is om van het noordelijke deel van Nederland een internationale koploper te maken op het gebied van productie en bewerking van lichtgewicht composietmaterialen. Daarmee levert het programma een stevige, structurele bijdrage aan de groei van de (groene) economie en aan een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de regio. World Class Composites Solutions. Slim samenwerken voor een duurzame toekomst!
  Het WCCS-programma is gestart rondom Fokker Aerostructures in Hoogeveen en zet in op composieten materiaalinnovatie en procesoptimalisatie (kwaliteit en kosten).

  Het programma bestaat uit diverse concrete projecten waarin 13 partners samenwerken langs twee programmalijnen:

  1. Onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve toepassingen en technieken voor de productie van lichtgewicht composietmaterialen.

  2. Slimme, foutloze en geavanceerde productieprocessen om grotere volumes van composietverwerking te kunnen waarborgen.
  Vanuit WCCS is het de bedoeling om in de komende jaren de kennis rondom de toepassing van lichtgewicht composiettoepassingen en het inrichten van optimale productieprocessen breed te laten landen bij bedrijven. Ook bedrijven die nu nog geen composieten verwerken, maar waarvoor de toekomst mogelijkheden biedt.


  Programma:
  13.00 uur Inloop met koffie/thee/cake
  13.30 uur Welkom door dagvoorzitter Jos van Erp
  13.35 uur WCCS draagt bij aan innovatie en versterking technische sector door Gedeputeerde Henk Brink (Provincie Drenthe) en Rob Goossens (directeur Fokker Aerostructures in Hoogeveen)
  13.55 uur Cases WCCS Steven Hengenveld (projectleider WCCS, Fokker) over de verschillende cases binnen WCCS, waaronder de case van Boikon, gepresenteerd door Jeroen Oosterhof (directeur Boikon, Leek).
  14.30 uur Innovatiemogelijkheden met composiet voor MKB Prof. Ir. Adriaan Beukers (emeritus hoogleraar, faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, TU Delft).
  15.00 uur Interactieve sessie waarin wij met u onderzoeken hoe WCCS u verder kan ondersteunen
  15.15 uur Pauze
  15.45 uur Smart Industry, Toekomst van de maakindustrie Geert Huizinga (manager industriebeleid FME en initiatiefnemer ‘smart industry’).
  16.05 uur Case: Composiet als materiaal voor de toekomst. Over toepassing in kippers, biocomposiet brug en foutloos produceren Jos ter Laak (directeur/eigenaar CTC Engineering, Hengelo).
  16.25 uur Samenvatting en vooruitblik: Welke mogelijkheden biedt het WCCS programma voor MKB?
  16.45 uur Afsluiting en netwerkborrel


  Informatiemarkt
  Rond de programmablokken worden op verschillende plaatsen de huidige projecten en werkpakketten door de deelnemers toegelicht. U vindt er inspirerende voorbeelden van toepassing van materiaalinnovatie en procesoptimalisatie en kunt hierover van gedachten wisselen. Ook kunt u hier uw vragen, opmerkingen en suggesties aan de organisatie kwijt en van gedachten wisselen over vervolgactiviteiten. • Stichting Compoworld - DSC04361.jpg

  Terugblik 4e jaarcongres

  We zijn zeer tevreden zijn over ons vierde jaarcongres. Het had een goede uitstraling, er waren vele interessante lezingen, en we mochten veel scholieren ontvangen. Het event ... Lees meer »

  We zijn zeer tevreden zijn over ons vierde jaarcongres. Het had  een goede uitstraling, er waren  vele interessante lezingen, en we mochten  veel scholieren ontvangen.  Het event was naar mijn idee in zijn totaliteit beter dan vorig jaar.

  Het hoogtepunt was de ondertekening van het Memorandum of Understanding (MoU) met Clean Sky 2 en er was meer. De overhandiging van het eerste CompoWorld boek, de uitreiking van de innovatievouchers, diverse inspirerende presentaties en de collegetour.

  In Flevoland staan we bekend als een belangrijke partij als het op composieten aan komt. Nu maken we een grote stap vooruit en gaan we over de grenzen heen, getuige de samenwerking met Clean Sky. Buiten de landsgrenzen actief zijn hebben we nog niet eerder meegemaakt als CompoWorld. Het betekent een nieuwe fase voor ons.

  Op de pagina jaarcongres vindt u de beschikbare presentaties en foto's

 • Stichting Compoworld - ondertekening Clean Sky

  Provincie zet zich in voor schonere luchtvaart

  Flevoland gaat zich met het bedrijfsleven inzetten voor schonere luchtvaart wereldwijd. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie heeft in Emmeloord donderdagmiddag een ... Lees meer »

  Flevoland gaat zich met het bedrijfsleven inzetten voor schonere luchtvaart wereldwijd. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie heeft in Emmeloord donderdagmiddag een contract ondertekend voor het project Clean Sky.

  De bedoeling van het Europese project is om de vliegtuigindustrie schoner, stiller en meer toekomstbestendig te maken. Daarbij kunnen het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum NLR, Lelystad Airport en andere bedrijven die innovatief met composiet bezig zijn, een grote rol spelen.

  Composiet is een vezelversterkende kunststof die veel lichter is dan staal, maar wel even sterk. In de stichting Compoworld ontwikkelen 14 bedrijven uit Noord-Flevoland samen nieuwe toepassingen voor composiet.

  Klik hier voor de film en het interview

   

 • Stichting Compoworld - Plant NLR.png

  Compoworld hoopt op vervolg

  Het project Compoworld om in noordelijk Flevoland een cluster van bedrijven in zogeheten composieten op te zetten, is goed op streek, maar nog niet af. Volgens voorzitter Fred ... Lees meer »

  Het project Compoworld om in noordelijk Flevoland een cluster van bedrijven in zogeheten composieten op te zetten, is goed op streek, maar nog niet af. Volgens voorzitter Fred Abbink moet er een vervolg komen, waarbij financiële steun van de provincie gewenst is.

  Compoworld kreeg eind 2011 van de provincie twee miljoen euro steun uit de pot met Zuiderzeelijngelden. Het doel is gehaald om rond het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum NLR in Marknesse bedrijven aan te trekken die sterke kunststoffen gebruiken in hun producten. Dit heeft 150 banen en opleidingen op hbo- en mbo-niveau opgeleverd.

  Volgens Abbink heeft Compoworld nog zeker zes jaar nodig om volwassen te worden. De stichting praat met de provincie over een nieuwe subsidie, maar hierover is nog geen zekerheid. Overijssel heeft ook interesse om deel te nemen in Compoworld.

  Nieuwsuitzending

 • Stichting Compoworld - Boek.jpg

  In de nieuwsbrief ...

  In de nieuwsbrief aandacht voor het CompoWorld boek en het programma op 25 en 26 november. Verder vertelt Hans Wijnants, wethouder gemeente Noordoostpolder, waarom hij CompoWorld ... Lees meer »

  In de nieuwsbrief aandacht voor het CompoWorld boek en het programma op 25 en 26 november. Verder vertelt Hans Wijnants, wethouder gemeente Noordoostpolder, waarom hij CompoWorld een warm hart toedraagt, geven we informatie over de standhouders en laten we u onze nieuwe vloerindeling zien.


  Heeft u geen nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een e-mail met 'aanmelding nieuwsbrief' naar silvia@compoworld.nl

 • Stichting Compoworld - 80-banen-door-compoworld

  Composites Smart Solutions

  'Composites Smart Solutions' is het thema van het 4e jaarcongress van Compoworld dat gehouden zal worden op 25 & 26 november 2015. Wat kunt u verwachten? Beide dagen is er ... Lees meer »

  'Composites Smart Solutions' is het thema van het 4e jaarcongress van Compoworld dat gehouden zal worden op 25 & 26 november 2015.

  Wat kunt u verwachten? Beide dagen is er vanaf 09.00 uur gelegenheid tot het bezoeken van diverse stands. De grote showroom van de internationaal bekende firma Kuiken NV langs de A6 in Emmeloord zal ook dit jaar weer omgetoverd tot een sfeervol composieten beurscomplex met congreszaal en een ruimte voor paralellsessies. 

  Er zullen primeurs onthult worden, demonstraties plaatsvinden, open tafelgesprekken en in het symposium gedeelte zullen diverse inspirende sprekers u meenemen in de wereld van Smart Solutions. Om 12.00 uur is er een netwerklunch en rond 17.00 sluiten we de dag af met een netwerkborrel.

   

  Inschrijven Algemene informatie voor exposanten Praktische informatie voor exposanten Route

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met Silvia Verhoeven (silvia@compoworld.nl) of telefonisch via 06-57551561 

   

 • Stichting Compoworld - ceas2015-1

  5th CEAS Air & Space Conference

  7-11 September 2015 TU-Delft CEAS 2015 will be a unique opportunity for aerospace industries, academia, organizations and associations to communicate, share and debate ... Lees meer »

  7-11 September 2015 TU-Delft

  CEAS 2015 will be a unique opportunity for aerospace industries, academia, organizations and associations to communicate, share and debate innovative concepts and technical solutions in the aerospace domain. CEAS 2015 will promote the establishment of knowledge and technical networks with the aim of increasing European competitiveness in the field of aerospace. Participation from all major nations involved in aerospace across the world, a wide exhibition area, special sessions on selected topics and specific actions to facilitate students’ attendance will make CEAS 2015 one of the major European aerospace events. CEAS 2015 will be hosted by the Netherlands Association of Aeronautical Engineers (NVvL) in close cooperation with the Delft University of Technology (TUDelft) and the Society of Aerospace Students DUT (VSV Leonardo da Vinci) on behalf of the CEAS community. CEAS is an organization bringing together European national aerospace societies for increased international strength. Today, CEAS comprises 16 member organizations with an outreach to roughly 35,000 professionals in aerospace. Since 2007, CEAS hosts biennial conferences on aeronautics in Europe. CompoWorld is a sponsor from the CEAS2015.

  Www.ceas2015.org

 

CompoWorld JAARCONGRES:

Composites Smart Solutions

25 + 26 november 2015

Direct aanmelden Lees verder

[x] Bericht sluiten