Partners

Stichting Compoworld - gemeentelogo-PNG-01_Almere_.pngStichting Compoworld - NLR_Logo_500px.pngStichting Compoworld - fokker-1Stichting Compoworld - ico-1Stichting Compoworld - DTCStichting Compoworld - windesheimflevoland-1Stichting Compoworld - vabo-1Stichting Compoworld - gemeente-lelystad-logoStichting Compoworld - Ten CateStichting Compoworld - omfl-1

NLR tekent overeenkomst met Nederlandse industrie tijdens de JEC Beurs in Parijs

Op de JEC Composietenbeurs in Parijs is vandaag, 11 maart 2014, een overeenkomst getekend tussen NLR en het Nederlandse bedrijf Airborne Composites. Daarnaast is ook een Letter of Intent getekend tussen NLR en Fokker Landing Gear. Ook bezocht Minister Kamp van Economische Zaken de NLR stand op de beurs vandaag. Deelname aan de JEC beurs vindt plaats in het kader van het programma Partners for International Business (PIB). Het programma richt zich op het vergroten van de marktpositie in Frankrijk door promotie en kennisuitwisseling op het gebied van composieten en motoren.

Stichting Compoworld - NLR tekent


Airborne Composites

De overeenkomst betreft het openen van een vestiging van Airborne in het Composites Manufacturing Technology Centre van het NLR, dat onderdeel is van de CompoWorld Incubators in Flevoland. Airborne wil meer onderdelen voor de vliegtuigindustrie gaan maken en zoekt een nauwere samenwerking met NLR om op deze markt meer competitief te kunnen opereren. Voor technologieontwikkeling en de eerste serieproductie stelt het NLR een selectie van zijn apparatuur en capaciteit beschikbaar. Dit gebeurt door middel van een PPS constructie. De samenwerking draagt de naam “ANTC”, Airborne NLR Technology Cooperation.

Fokker Landing Gear

De intentieverklaring betreft het gezamenlijk opzetten en instandhouden van een faciliteit voor industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling op het gebied van geautomatiseerde fabricageprocessen voor dikwandige composieten landingsgestelcomponenten. Deze componenten worden vervaardigd door middel van harsinjectie. Fokker LG heeft internationaal een leidende technologische rol met betrekking tot de toepassing van composietmaterialen in ‘load carrying primary structures’ van landingsgestellen.


Flevoland

Gedeputeerde Appelman van de provincie Flevoland en Wethouder Schutte van gemeente Noordoostpolder zijn bijzonder verheugd met de tekening van de overeenkomst met Airborne. Gedeputeerde Appelman: "Dit prachtige bedrijf versterkt het composietencluster in de Noordoostpolder. Provincie Flevoland heeft hierin de afgelopen jaren gericht geïnvesteerd, onder meer samen met de gemeente Noordoostpolder. Airborne is een aanwinst voor onze regio”. Ook Wethouder Schutte van gemeente Noordoostpolder verwelkomt Airborne met open armen. “Fantastisch dat Airborne landt in Noordoostpolder. Een mooi resultaat van onze investering in CompoWorld.”