Partners

Stichting Compoworld - gemeentelogo-PNG-01_Almere_.pngStichting Compoworld - NLR_Logo_500px.pngStichting Compoworld - fokker-1Stichting Compoworld - ico-1Stichting Compoworld - DTCStichting Compoworld - windesheimflevoland-1Stichting Compoworld - vabo-1Stichting Compoworld - gemeente-lelystad-logoStichting Compoworld - Ten CateStichting Compoworld - omfl-1

Grote groep Nederlandse composietondernemers bezochten bedrijven in Noord Frankrijk en de JEC Europe 2016 Parijs

10 maart 2016 - De Kamer van Koophandel, Enterprise Europe Network, VKCN, Netherlands Aerospace Group en CompoWorld organiseerden ook dit jaar een businesstrip naar de belangrijkste composietenbeurs van Europa; de JEC Europe Parijs. De belangstelling was groot.
Een volle bus met 42 ondernemers uit het hele land vertrok op dinsdag 9 maart in alle vroegte zuidwaarts voor een 2 daags programma.

Stichting Compoworld - Jec parijs.jpg


IndustriLAB Picardië
De eerste dag werd een bezoek gebracht aan het IndustrieLAB in de omgeving van Amiens. Een volledig nieuw opgezet incubator van ruim 3000m2, financieel mogelijk gemaakt door de regionale Franse overheid van Picardië en direct gelegen tegenover de STELIA Aerospace fabriek. De rondleiding beperkte zich enigszins door de afwezigheid van bedrijven die op de JEC aanwezig waren. Een mooie indruk werd verkregen door o.a. de studenten die hier de mogelijkheid hebben zowel hun praktisch als en theoretisch lessen te volgen. Op het gebied van multi-materialen is in het  laboratorium een fibre placement robot met een 6kW laser te zien die zowel voor thermoplast en thermoset applicaties beschikbaar is.
 

JEC Award winner 2016
Dag 2 stond in het teken van het bezoek aan de JEC Parijs waar een ieder zijn afspraken kon nakomen en de beurs zelf kon bezoeken. De bedrijven hadden vooraf een bedrijfsprofiel gemaakt met daarin wat ze bieden en welke vraag ze hebben. In samenwerking met Enterprise Europe Network partners uit Noord Frankrijk, Beieren, Oostenrijk en Catalonië zijn op basis van de aangegeven interesses vele afspraken gepland en internationale contacten gelegd waarbij diverse gesprekken al hebben geleid tot een voortgaand contact. Tijdens de beurs lieten de deelnemers zich inspireren door nieuwe trends die duidelijk waarneembaar waren op deze JEC editie. De automotive industrie was dit jaar nog meer aanwezig naast de Aerospace industrie die zich al jaren achtereen hier presenteert. Ook de Thermoplasten, bio –en gerecyclede composietmaterialen waren op vele stands zichtbaar aanwezig. De grote machinebouwers lieten met hun spuittechnologie meer applicaties zien om bij (half)fabricaten het proces te voorzien van een vezelversterking. Dit jaar was geen Holland paviljoen, maar de Nederlandse composieten industrie was met onder andere Ten Cate, NLR, Fokker, Autonational, Lantor en DTC goed vertegenwoordigd. Om alle ruim 1200 exposanten te zien is één dag te kort. Toen na zessen de beurs sloot, verzamelden iedereen zich weer bij de bus voor de terugreis. De rijtijdenwet maakt de reistijd langer wat de maximale tijd gaf om te netwerken. Tevens was er onderweg de gelegenheid om bedrijfspresentaties te geven.
Het was een geslaagde businesstrip met een enthousiaste en gezellige groep ondernemers die tot veel interessante nieuwe contacten heeft geleid en waar de nodige kaartjes uitgewisseld zijn.