Partners

Stichting Compoworld - fokker-1Stichting Compoworld - ico-1Stichting Compoworld - DTCStichting Compoworld - windesheimflevoland-1Stichting Compoworld - vabo-1Stichting Compoworld - gemeente-lelystad-logoStichting Compoworld - Ten CateStichting Compoworld - omfl-1Stichting Compoworld - gemeentelogo-PNG-01_Almere_.pngStichting Compoworld - NLR_Logo_500px.png

VABO Composites uit Emmeloord, winnaar van de Innovatie Flevopenningen 2016

Op vrijdag 8 april was het dan zo ver: de uitreiking van de Flevopenningen.

Stichting Compoworld - foto flevopenningen.jpg

De uitreiking van de Innovatie Flevopenning 2016 heeft de heer Hans de Graaf, directeur MKB ING Nederland en directielid van ING Zakelijk Nederland op zich genomen. Hij was vooral onder de indruk van de duidelijke visie, missie en strategie van VABO, gericht op innovatie in alle onderdelen van het bedrijfsproces. Uit alle genomineerden in de innovatie categorie is VABO Composites als winnaar van de Innovatie Flevopenning 2016 aangewezen, waar het team van VABO heel trots op.

VABO is gekozen vanwege de nieuwe ontwikkelingen in composiet waaronder de laadschep (hiermee heeft VABO afgelopen jaar de JEC Award in Parijs mee heeft gewonnen) en de gecertificeerde composiet scheepsdeuren en -luiken die op dit moment al op verschillende nieuwe schepen toegepast worden. Beide mooie voorbeelden van innovatieve ontwikkelingen

Daarbij werkt VABO goed samen met kennisinstellingen en ketenpartners. Door een recente grote opdracht kan het bedrijf de stap maken naar seriematige, deels gerobotiseerde productie en daarmee slaat het definitief de weg naar een stevig groeiend bedrijf in.

In aanwezigheid van o.a. minister Melanie Schultz van Haegen en commissaris van de Koning Leen Verbeek werden de ondernemersprijzen uitgereikt. De presentatie van het Flevopenningen Gala was bij Lucille Werner in vertrouwde handen.