Partners

Stichting Compoworld - NLR_Logo_500px.pngStichting Compoworld - fokker-1Stichting Compoworld - ico-1Stichting Compoworld - DTCStichting Compoworld - windesheimflevoland-1Stichting Compoworld - vabo-1Stichting Compoworld - gemeente-lelystad-logoStichting Compoworld - Ten CateStichting Compoworld - omfl-1Stichting Compoworld - gemeentelogo-PNG-01_Almere_.png

VKCN wordt CompositesNL: de branchevereniging voor de Nederlandse composieten industrie

Op donderdag 21 april hebben de leden van de VKCN (Vereniging Kunststoffen Composieten Nederland) overtuigend ingestemd met de nieuwe identiteit van de vereniging met een nieuwe missie, visie, naam en een nieuw logo. Met één gezamenlijk druk op de knop was de lancering van CompositesNL een feit.

Stichting Compoworld - Nieuwe afbeelding (1).jpg


Voortbouwend op de lange historie van het VKCN, is CompositesNL als vereniging klaar voor de toekomst om de belangen van de volledige keten van de Nederlandse composieten industrie te kunnen behartigen. Zowel van thermo hardende als thermoplastische composieten, op nationaal en internationaal niveau én zowel voor MKB als voor multinationals. “Met deze industrie brede branchevereniging met een focus op de economische topsector HTSM (High Tech Systemen en Materialen) is er een belangrijke mijlpaal geslagen voor de hele Nederlandse composieten industrie”, zegt Martine van der Ent, Voorzitster van CompositesNL.


“Nederland heeft een groot potentieel op het gebied van composieten, voegt Jasper Klarenbeek, Manager bij CompositesNL, toe.  “De ontwikkelingen van technologie en toepassingen van composietmaterialen veranderen snel en resulteert in sterke groeikansen. De nieuwe branchevereniging heeft als doel de hele composietenindustrie in Nederland te vertegenwoordigen en duurzaam te versterken.” Dit kan de vereniging bereiken door kennis delen en het verbinden van bedrijven, onderwijs, kennisinstellingen en overheden. De thema’s van CompositesNL zijn o.a. regelgeving, onderwijs en arbeidsmarkt, kwaliteit en internationalisering en worden gefaciliteerd binnen zogenaamde Werkgroepen. Hiermee kan de industrie haar visitekaartje afgeven en de internationale positie verstevigen. Met de nieuwe koers heeft de vereniging nieuwe leden kunnen verwelkomen waaronder Damen Naval, Royal Ten Cate, Autonational en Airborne.  


CompositesNL
CompositesNL behartigd de belangen van bedrijven uit de gehele keten van composieten, als materiaal en als technologie van thermohardende en thermoplastische vezel versterkte kunststoffen. Composieten hebben groeikansen met toepassingen in diverse sectoren en markten en de vereniging heeft de ambitie om deze groeikansen optimaal toe te passen voor haar leden. Hierbij zijn onder andere innovatie, onderzoek, onderwijs en arbeidsmarkt, kwaliteit, milieu, informatie en voorlichting verbindende thema’s. Zo is de vereniging aangesloten bij de Europese vereniging EuCia en is er een goede samenwerking met buurlanden Duitsland en België. Meer informatie over het VKCN en CompositesNL kunt u vinden op www.compositesNL.nl